Hvis jeg skulle skrive et menukort over
de retter, vi har spist i de seneste dage, ville retterne have navne
som fx: "Ryd køleskabet", "Hvad fryseren gemte",
"Dagens overraskelse" og "Den skjulte skat fra
køkkenskabet". En af retterne ville sågar være "Pæreflæsk".
I noget tid har vi været ramt af en
hel masse uheld, som alle betyder ekstra udgifter, og vi er
tilsyneladende midt i en stime af den slags... Heldigvis er jeg ovre
min skulderskade, som jeg pådrog mig for en måned siden, men bilens
forrude skal skiftes, vi har fået en vandskade imellem badeværelset
og bryggerset, min cykel fik knas med gearene og skulle repareres hos
cykelsmeden for en del mere end forventet osv. osv. Køleskabet lyder
mærkeligt, og vi ved ikke, hvornår det skal udskiftes, og vi har en
fornemmelse af, at vi en rum tid endnu vil blive ramt af en del
uforudsete udgifter. Vi har derfor indledt en spareøvelse, der går
ud på at få spist den mad, vi opbevarer i fryseren, køkkenskabe og
-skuffer, før vi køber nyt ind.
Det er faktisk rart at få ryddet ud i
gemmerne, og man kan blive overrasket over at finde en ingrediens,
som man ikke har brugt i madlavningen længe. Det er selvfølgelig
mest langtidsholdbare ting som fx linser, kikærter og ris, der
findes i gemmerne, men det viser sig også, at der gemmer sig
spændende ting i fryseren. Fx var det herligt en dag at finde rejer
i vores fryser, og i går så jeg, at vi både havde bacon og
æblestykker, så jeg besluttede, at vi skulle have æbleflæsk på
rugbrød, fordi det var lang tid siden, at vi havde fået det sidst.
Straks hældte jeg æblestykkerne op i en skål til optøning, men
først da jeg havde stegt bacon og skulle til at bruge æblestykkerne,
opdagede jeg, at det var pære og ikke æble, jeg havde
taget op af fryseren. Der stod egentlig også "pærer i skiver"
på fryseposen, men det havde jeg jo ikke læst, før det var for
sent. I hvert fald var pærerne nu tøet op, så jeg sadlede om og
lavede "pæreflæsk" i stedet for, og jeg har nu erfaret,
at pærer indeholder meget mere væske end æbler...!
"Pæreflæsk"
smager faktisk rigtig godt, men jeg havde ikke smagt det, hvis jeg
ikke havde taget fejl af posens indhold, for normalt ville jeg nok
lave pæretærte, hvis jeg havde pærestykker - og ikke æbler - til
rådighed.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar